Bieganie w górach to aktywność różniąca się znacząco od biegania po płaskim terenie. Zarówno, jeśli chodzi o rodzaj wysiłku fizycznego, jak i emocji towarzyszących bieganiu. O tych różnicach opowiadamy w kolejnym odcinku podcastu "Smak Biegania".
Gościem w tym odcinku podcastu Smaku Biegania jest Andrzej Popiel - biegacz górski, aktor i ambasador Poland Business Run.
W tym odcinku m.in.
1. Co jest fascynującego w bieganiu w górach?
2. Czym się różni bieganie w górach od biegania „po płaskim”?
3. Jak się uczyć biegania w górach?
4. Jak trenować i gdzie?
5. Kiedy pozwolić sobie na taki pierwszy poważny start w biegu górskim?
6. Jak się przygotować do treningu w górach?
-Co ze sobą zabrać i jak się ubrać?
-Biegać samotnie czy jednak z kimś?
7. Jak ważna jest motywacja i determinacja w bieganiu w górach?
8. Czy w czasie biegu charytatywnym rywalizacja sportowa schodzi na drugi plan?
9. Co Andrzejowi samemu daje bieganie w wersjach „charytatywnych”
10. Jak zachęcać ludzi do biegania?
___
Rozmowy w naszym podcaście Smak Biegania prowadzi Bartosz Wilczyński – Promotor Kulinarny. Aktywny styl życia, podróże kulinarne, bieganie i rowery górskie – to podstawa jego menu. Bartosz po kilku latach przerwy powrócił do biegania – jest ambasadorem polskich win i serów farmerskich i pasjonatem biegów górskich, ma na koncie degustacje i kolacje komentowane z najlepszymi szefami kuchni oraz maraton górski, kilkanaście półmaratonów i niepoliczone amatorskie starty w bike maratonach. Promuje to co zdrowe, ekologiczne i naturalne. Współtworzy Radio Kulinarne - pierwszy podcast kulinarno-winiarski.
Podcastu Smak Biegania możecie posłuchać bezpośrednio na stronie www.polandbusinessrun.pl, a także w Google Podcasts, Apple Podcasts, Spotify oraz na kanale YouTube.