Krakowskie restauracje przygotowują specjalną wkładkę do menu, w którym znajdziesz pyszne, zdrowe i pożywne dania oraz orzeźwiające napoje. To idealny pomysł na brunch, który zapewni Wam dobry nastrój i doda energii przed treningiem lub po prostu intensywnym dniem.
Zobacz, które restauracje zaangażowały się w akcję i jakie wyjątkowe menu proponują:
Milin Cafe Menu (Kawiarnia w Ogrodzie Botanicznym UJ)
CROISSANT WYTRAWNY PESTO ⁄ litewski ser ⁄ rukola
MROŻONA HERBATA Z PĘDEM ⁄ Baza z zielonej herbaty ⁄ jabłko ⁄ pędy sosny ⁄ warzywa do schrupania
SIEĆ RESTAURACJI PINO Menu: (Pino Restauracja, Pino Garden, Pino Italia, Pino River.)
BOWL ⁄ Makaron orzo ⁄ feta ⁄ pomidory koktajlowe ⁄ czerwona cebula ⁄ ogórek ⁄ ciecierzyca ⁄ bób ⁄ oliwki ⁄ winegret pietruszkowy
DORSZ ⁄ Polędwiczka z dorsza w sosie curry z mlekiem kokosowym / ryż / zielone warzywa w pesto pietruszkowym / prażony słonecznik
SMOOTHIE ⁄ Sok z pomarańczy ⁄ banan ⁄ szpinak ⁄ płatki migdałów
Link Pino River: Restauracja Pino River | Facebook
Scandale Royal Menu
Zupa: Krem z zielonych warzyw z ricottą, oliwa z suszonych pomidorów, pestki słonecznika
Przystawka: Palony kozi ser z lawendową gruszką i szpinakiem
Sałatka: Sałatka z kiszonek SR
Danie główne: Linguine z tuńczykiem z żółtymi pomidorami, pecorino romano
Deser: Ciastko czekoladowe
Le Scandale Garden Menu
Zupa: Botwinka z nowalijkami i jajkiem przepiórczym (nowalijki, marchewka, pietruszka, por, szalotka, koperek, jajko przepiórcze)
Sałatka: Sałatka z arbuzem i kozim serem (kompozycja sałat, arbuz, kozi ser, pomidor koktajlowy, ogórek zielony, granat, kiełki groszku cukrowego)
Danie główne: Risotto z dzikim brokułem ,szparagami i bobem (ryż arborio, szparagi zielone, bób, dziki brokuł, pomidorki koktajlowe, parmezan)
Deser: Pierogi z borówkami i gęstą śmietaną
Link Le Scandale Garden Facebook
Cargo Grill & Deli Menu
Zupa: Botwinka z nowalijkami i jajkiem przepiórczym (nowalijki, marchewka, pietruszka, por, szalotka, koperek, jajko przepiórcze)
Sałatka: Sałatka z arbuzem i kozim serem (kompozycja sałat, arbuz, kozi ser, pomidor koktajlowy, ogórek zielony, granat, kiełki groszku cukrowego)
Danie główne: Risotto z dzikim brokułem ,szparagami i bobem (ryż arborio, szparagi zielone, bób, dziki brokuł, pomidorki koktajlowe, parmezan)
Deser: Pierogi z borówkami i gęstą śmietaną
Link Cargo Grill & Deli Facebook
MENU CAFE MANGGHA
Japońskie śniadanie w stylu teishoku:
-z łososiem: zupa miso z wakame i tofu, ryż japoński, marynowany surowy łosoś, omlet tamagoyaki, marynowane grzyby shiitake, sałatka z glonów wakame z piklowanym ogórkiem i edamame, świeże owoce
-z tofu: zupa miso z warzywami i grzybami shiitake, ryż japoński, marynowane tofu, marynowane grzyby shiitake, sałatka z glonów wakame z piklowanym ogórkiem i edamame, marynowany daikon, świeże owoce
-kanapka z jajkiem sadzonym i bekonem: tostowany shokupan, majonez, bekon, smażone w sosie sojowym grzyby portobello, jajko sadzone, świeże kiełki i listki, aioli kombu
-kanapka z jajkiem sadzonym i tofu: tostowany shokupan, majonez, tofu, smażone w sosie sojowym grzyby portobello, jajko sadzone, świeże kiełki i listki, aioli kombu
-sok wyciskany z pomarańczy 0,25l
MENU KA VEGAN UDON&SUSHI
- Zestaw Genki San: Fildon, sałatka Goma Dare, szklanka domowej lemoniady
- Zestaw Hashiri: 7 Lucky Gods edamame, szklanka domowej lemoniady
- Uramaki z tofu Misozuke x8
- Ciasto
- Kombucza
Forum Menu
Śniadanie 10:00-13:30
Na bieganie
Owsianka / granola owocowa / nasiona chia / owoce sezonowe
Sałatka 14:00-22:00
Na sportowo
Kozi ser / Mix sałat / marynowany burak / orzechy włoskie / granat / sos balsamiczny
Na zdrowie
Świeżo wyciskany sok pomarańczowy
Życzymy Wam smacznego i zdrowego posiłku w miłej atmosferze!